неділю, 28 серпня 2011 р.

Мандрівка у старовинне село Витачів, що приблизно в 70км під Києвом.



Мандрівка в це село була зумовлена низкою факторів. Хотілось відпочити і відсвяткувати день незалежності нашої країні за містом, н

а гарному пляжі де не буде людей, в тиші. І хочу визнати що поїздка цілком і повністю задовольнила потреби. Окрім н

ас на пляжі біля води була лише одне єдине (!) авто. І це під час Державного свята коли всі намагаються виїхати з сім’ями кудись на прирлду.


Але все по порядку.




Дорога з Києва

З Києва на села ходять маршрутки з автостанції “Видубичі”. Сама автостанція знаходиться в притул біля метро Видубичі. Для того щоб знайти потрібну мар

шрутку достатньо лише спитати будь кого з водіїв або у

людей які тримають написи маршрутів на які здійснюється посадка, вони одразу підкажуть на яку маршрутку сідати. Зазвичай маршрутки від’їжджають кожну годину.

Знайшовши м

аршрутку і дізнавшись час відправлення можна зайти у великий супер-маркет який розташований прямо на автостанції та випити в середині склянку теплого чаю, або ж молочного коктейлю(він у них смачний) чи морозива.

Вартість проїзду з одну особу до Витачів становить: 12, або 14 грн в залежності від маршрута

Слід зазначити що існує два маршрутка які довозять до цього села. Але один завозить безпосередньо в село, а інший довозить лише до повороту на село від якого доведеться йти пішки ще декілька кілометрів. Ми обрали другий варіант щоб прогулятися мальовничими краєвидами навколо села.


Якщо Ви так сам

о будете подорожувати маршруткою до повороту то будьте пильні. Нас наприклад не попередили про нашу зупинку і як би не наша уважність, великий напис та GPS на телефоні ми б можливо зараз розповідали про мандрівку геть у інше село)

Шлях до води

Умовний шлях до води наведено нижче на мапі:



Карта


Отмечено на карте:







  • Центр Вітачева





  • Поворот на Вітачево де Вас можуть висадити



  • Шлях від повороту до центру Вітачево


До води можна дістатися двома шляхами. Або прямою дорогою, або ж зібравшись на схил з якого відкривається мальовничий краєвид всього села і прекрасний вид на воду. Вигляд наче дивишся з гори на берег моря) Тому дуже радуж саме цей другий, складний варіант)


Карта

Отмечено на карте:





  • Шлях від центру до води



Що правда звідти дійсно важко спуститися до берега. Доводиться йти по дуже складній поверхні з глини де постійно слизько і ледь не падаєш, та воно того варте).







Варте оскільки лише з гори можна насолодитися такою прекрасною красою:

Вода

Ну і звісно саме головне заради чого ми і йшли сюди: відпочинок на березі води на самоті і в тиші. Кам’яний пляж, пісок, деревця, що може бути краще?


Відпочивши, погулявши, ми відправилися на пошуки місця де бо можна було поїсти та знайти шлях додому. В центрі села розташовано декілька невеличких пам’ятників які можна оглянути а також два-три магазини в яких можна придбати все необхідне і чогось поїсти. На жаль кафе чи ресторану в селі немає і домашніх страв скуштувати не вдалось.

Також прямо в центрі села розташована зупинка де приїжджають маршрутки прямо на Київ. На маршрутку завжди стоїть черга і тому потрібно завчасно собі “забивати” місце, та проблем з заповненням не було і вільні місця були навіть коли зайшли всі бажаючи.

Шляхом до Києва

Якщо Ви як і ми виїжджаєте з села до 18ти годин вечору то Ви ще можете спокійно заїхати до села Українка, яке розташовано десь в 15хвилинах їзди від Витачева.

На жаль ми не змогли побути там довго і тому багато розповісти не можемо. Можна лише зазначити що там можна скупатися на пустих але дивовижних пляжах.

В усьому селі ми знайшли лише єдине кафе яке розташоване на березі і ціни в якому нас прикро вразили оскільки була в кращому випадку такі ж як і в Києві (наприклад піца 550грам коштує біля 65 грн).

З Українки, з центру, постійно курсують рейсові маршрути на києв. Остання їде біля 22х годин, та звісно краще не ризикувати і не затримуватися так довго і вирушати десь о 20ій. Маршрутки їздять до тої ж станції Видубичі.

На цьому наша мандрівка закінчується.

Підсумок

І так, підводимо підсумок:

Тривалість: 1 день

Вартість: мін: ~70 грн на двох, макс: 400 грн

Додаткова інформація:

Сторінка села Витачів у Вікіпедії

Фото села

Витачів на GoogleMaps


Немає коментарів:

Дописати коментар