неділю, 25 вересня 2011 р.

Українська колиска Трипільської культури

Халепне Трипілля. Гадаю так можна було б назвати цю статтю, і в цьому багато прихованого змісту.

Наша подорож сьогодні зазерне до самого серцю археологічних знахідок Трипільської цивілізації. Адже одне з таких місць отримало назву на честь цієї цивілізації. Мова йде про село Трипілля, на території якого розташовано два музеї присвячені цій цивілізації та археологічним знахідкам тих часів. Далі наша подорож розповість про мальовничі крайовиди навколо на яких можна відпочити та "помочити ноги", але все по порядку))






Дорога з Києва




Їхати до Трипілля можна тою самою маршруткою що і до села Витачів. Але для тих хто не читав минулі пости повторюсь, всі інші можуть перейти до наступного розділу.

Маршрутка на Трипілля ходить від автостанцїї Видубичи яка розташована біля метро з такою ж назвою. Біля виходу з метро достатньо лише знайти хоч одну людину яка викрикує назви маршрутів і спитати де зупиняється Ваша. Вам підійде будь яка що йде через Трипілля. Вартість проїзду становить: 10грн за одну людину (ціни 2011 року). Їхати приблизно 40хв - година. Виїжджати звісно краще ранком оскільки якщо пропустити ранкові рейси то після 10:30 в деякі дні можна чекати маршрутку годину а то і більше. Але якщо чекати такі довелось то поряд є супермаркет, на території якого можна посидіти в кафе, попити кофе, чай.

Приїзд в село

Вийти варто на зупинці під назвою "школа інтернат" звідси найбільш легко дійти до обох музеїв. Детальна карта проходу наведена нижче:
Карта

Отмечено на карте:

  • Зупинка "Школа Інтернат"
  • Дорога до першого музею
  • Дорога в музей №2
















Поряд з другим музеєм є невеличкий пам’ятник. Вартість музею 10 грн з дорослого відвідувача. Можна замовляти екскурсію. Для фото зйомки квитки купуються окремо) Звісно ввідвідати музеї не займе багато часу і після гадаю одразу з'явиться бажання розслабитися на природі, нам захотілося і про резьльтати ми поговоримо далі).
Якщо не гаяти часу а відправитися хвилястими доріжками села трипілля то можна вийти на великий мальовничій утьос. Вид з якого нагадує вигляд моря зі скелі). Дістатися туди не дуже далеко але і не близько. Маршрут зазначений на наступній карті:
Карта

Отмечено на карте:

  • шлях до утьоса


На самому утьосі є місце де розпалювали багаття тому гадаю самим найкращим способом відпочити буде приїздити сюди на шашлик смажити м’ясо. А вигляд звідти відкривається дійсно прекрасний. Єдина що вода знаходиться внизу і тому покупатися звісно змоги у нас не було. Лише по милуватися краєвидами. Для того щоб можна було покупатися ми пішли далі і завітали на сусідній пляж у селі Халепя. По дорозі ми завітали в магазинчик розташований неподалік і пообідали. Сам же шлях зображений нижче:


Карта

Отмечено на карте:

  • Магазинчик
  • Дорога від утьосу до пляжу

Накупавшись та надивившись супутні крайовиди ми вирішили завітати у вже гарно відоме місто Украхнка. Тим паче ще було світло а там можна покататися на човні по річці. Годинку на човні дуже заманлива пропозиції. І тому ми вирішили відправитися у Українку. Але дорожні маршрутки людей на зупинках не підбираються майже ніколи( А йти пішки було неймовірно довго. Хоча ми і спробували але пройшли лише до зупинки з якої все починалось "Школа інтернат". По дорозі перекусивши у місцевих кафе-ресторанах, кухня в яких була напрочут погана( Від зупинки ми вирішили скористатися послугами таксі які довезуть нас до Українки. Поїздка обійшлася нам у 35грн. Якщо знадобиться ось короткий перелік номерів таксі Українки:
1. Служба таксі “Ласточка”
         7-27-27, 066 704-58-10

2. Таксі “Візит”
         7-50-04, 096 185-72-31, 063 793-50-62, 050 334-31-26

3. Таксі “Роза”
         6-64-55, 096 443-74-44, 063 341-48-40

4. Таксі “Фортуна”
         7-59-07, 096 399-47-00, 093 801-89-06









Українка

В Українці ми скориставшись нагодою зробили задумане ще з минулого разу і поплавали по річці на катері. Вартість прогулянки: 25 грн. Але тут можу і помилятися). З Українки із центра можна дістатися на Київ маршрутками за 12 грн. 

Підсумок: 
Вартість - 120 грн на двох разом з продуктами (максимум гадаю 400) )
Тривалість - день


Немає коментарів:

Дописати коментар